The Dark Side of the Moon 
PortalPrijemKalendarČesto Postavljana PitanjaTražiRegistruj sePristupi
Pristupi
Korisničko ime:
Šifra:
Pristupi automatski pri svakoj poseti: 
:: Zaboravio sam šifru
Zadnje teme
» Predstavljanje vaših sajtova
Pon Jun 22, 2015 1:28 am od Ana81

» Priče za laku noć ;)
Pon Jul 28, 2014 5:53 pm od radioaktivna

» Urbane legende
Pon Jul 28, 2014 5:50 pm od radioaktivna

» Ljubavne asocijacije
Ned Feb 09, 2014 4:57 pm od maja

» Asocijacije
Ned Feb 09, 2014 4:57 pm od maja

» Kaladont
Ned Feb 09, 2014 4:56 pm od maja

» Kaladont imena
Ned Feb 09, 2014 4:55 pm od maja

» Najlepša reč
Ned Feb 09, 2014 4:55 pm od maja

» Oceni avatar..
Ned Feb 09, 2014 4:54 pm od maja

» Brojimo po 1 pa dokle stignemo....
Ned Feb 09, 2014 4:54 pm od maja

» Brojanje u slikama
Pet Sep 13, 2013 7:37 pm od Hanna..

» R
Čet Jan 31, 2013 5:15 pm od Flanders

» Koje su boje Vaše oči?
Sub Jan 26, 2013 2:35 am od vanja

» Trenutno slušam...
Uto Jan 08, 2013 1:13 am od Kaktussic

» Ja sam zadnja...
Sre Dec 26, 2012 1:31 pm od maja

Ključne reči
Prijatelji foruma
SENSUAL BannerFans.com Image hosted by servimg.com BannerFans.com PASSION
S1

Delite | 
 

 Astralna projekcija

Ići dole 
AutorPoruka
radioaktivna
Administrator
Administrator
avatar

Ženski Broj poruka : 9209
Datum upisa : 17.03.2011
Godina : 118
Lokacija : zvezdana prašina

PočaljiNaslov: Astralna projekcija   Sub Avg 27, 2011 4:35 pm
Astralna dimenzija sledi nakon fizičko eteričke ravni. Ona se delimično preklapa i prožima fizičko eterički svet kao velika misaona mreža koja hvata i drži u sebi sve misli ljudi. Ona je ispunjenja kolektivnom svesnošću celokupnog čovečanstva. Astralna dimenzija sadrži sve misli, sećanja, fantazije i snove svakog živog stvora na svetu.
U astralnom svetu, na osnovu zakona privlačenja, po principu "Slično privlači slično" dolazi do svojevrsnog grupisanja, pri čemu se ovaj okean uma taloži u slojeve ili bazene. Ovi slojevi misli se često nazivaju astralne ravni ili astralni svetovi. Takođe se mogu razaznati astralne podravni određenih astralnih svetova.
Astralna dimenzija se sastoji od veoma suptilne, krajnje rafinisane i za fizička čula nevidljive astralne materije. Astralna materija je ekstremno osetljiva na misli i čovek može uz pomoć njih da oblikuje astralnu supstancu u željene oblike ili forme. Ove tvorevine ponekad mogu biti tako verne i savršene da ih je nemoguće razlikovati od trodimenzionalnih oblika.

Najbolji način da se ovo objasni je da se napravi poređenje između astralne materije i neeksponiranog fotografskog filma. Kada se ovaj film izloži svetlosti uz pomoć sočiva kamere, savršena slika stvarnosti se trenutno utiskuje na njega, zbog hemijske reakcije između svetlosti i površine filma. Kompleksnost i trajnost bilo koje tvorevine na astralu zavisi u velikoj meri od jačine uma koji učestvuje u činu oblikovanja astralne supstance.
Snovi

Postavlja se pitanje kako podsvesni um stvara snove. Podsvesni um se usklađuje sa astralnom dimenzijom za vreme sna i može da stvori bilo koji scenario. Na ovaj način podsvesni um komunicira sa svesnim umom. On stvara niz kompleksnih misaonih formi u vidu scenarija i projektuje ih u materiju astralne ravni gde ove misaone forme dobijaju na čvrstini. Zatim, svesni um proživljava ove forme i iskušava scenario sna.izvor______________________________________________
Žao mi je što sam prema nekim osobama bila loša - Da mogu vratiti vreme bila bih još gora!


Poslednji put izmenio krofnica dana Sub Avg 27, 2011 4:39 pm, izmenio ukupno 2 puta
Nazad na vrh Ići dole
http://dark.forumsc.net
radioaktivna
Administrator
Administrator
avatar

Ženski Broj poruka : 9209
Datum upisa : 17.03.2011
Godina : 118
Lokacija : zvezdana prašina

PočaljiNaslov: Re: Astralna projekcija   Sub Avg 27, 2011 4:36 pm

Misaone forme
Bilo koji novi objekat u stvarnom svetu biva nakon nekog vremena asimiliran u astralnu dimenziju stvarnosti. Misaona forma koja je njegova reprezentacija najpre raste u najnižim delovima astrala koji su blizu fizičkog sveta. Zatim ona postaje sve trajnija kako se stvaranje ponavlja kroz vremenski tok. Kao sa svim misaonim formama, što se više drži pažnja na njoj misaona forma brže raste.

Što dublje idemo u astralnim dimenzijama, tj. što se više udaljavamo od fizičke stvarnosti, to se sve manje mogu naći misaone forme iz fizičkog sveta kakav je nama poznat. Fizičke stvari treba da sazrevaju jako dugo u astralnoj materiji pre no što poprime oblik na višim nivoima astrala.

Da li ste pokušali da se krećete po mraku u nepoznatoj kući? Neprestano biste udarali u razne stvari. Ali kako se postupno upoznajete sa kućom, stvara se mentalna slika okruženja u vašem umu, i vi konačno možete bolje da se snalazite u njoj. Što više vremena provodite u kući, to je jača mentalna slika. Tako se stvari asimiluju i rastu kao misaone forme u ostalim dimenzijama.

Stvaranje misaonih formi na astralu deluje takođe i u obrnutom smeru. Ako je fizički objekt neko vreme prisutan na materijalnoj ravni, on ostavlja trajnu misaonu formu na astralu. Ako se objekat otkloni ili uništi, njegova misaona forma još uvek ostaje. Možete na primer, na astralu naći nameštaj u vašoj kući koji više ne postoji. Ovo je tako zato što se misaone forme starih stvari polako rastaču i traju godinama nakon što je njihov original nestao.

Stare misaone forme ne prate njihove originalne fizičke predmete nakon što se ovi pomere ili promene mesto. Nove misaone forme počinju rasti na astralu, dok stare polako nestaju. Što je duže neka stvar na nekom mestu, to je jača njena misaona forma. To takođe važi za zgrade i geološke formacije. Ako se čovek astralno projektuje u neki park, može naići na kuću, most, reku, brdo za koje se zna da odavno ne postoje na fizičkoj ravni. Što višlje odete na astralu, to su misaone forme starije tako da se možete naći daleko unazad u geološkom vremenu.

Stepen rasta misaone forme zavisi od količine pažnje koja joj se pridaje. Na primer, čuveno platno Mona Lize, voljeno, gledano i kontemplirano od strane miliona ljudi će imati mnogo jaču misaonu formu nego slika koja visi u nečijoj spavaćoj sobi. Broj misaonih formi koje nalazite na astralu takođe zavisi i od toga koliko ste blizu fizičke dimenzije, naime, što ste bliže fizičkoj dimenziji misaonih formi je manje.izvor

______________________________________________
Žao mi je što sam prema nekim osobama bila loša - Da mogu vratiti vreme bila bih još gora!
Nazad na vrh Ići dole
http://dark.forumsc.net
radioaktivna
Administrator
Administrator
avatar

Ženski Broj poruka : 9209
Datum upisa : 17.03.2011
Godina : 118
Lokacija : zvezdana prašina

PočaljiNaslov: Re: Astralna projekcija   Sub Avg 27, 2011 4:37 pm


Astralna vizija
U fizičkom telu imamo 220 stepeni vidnog polja. Čovek može da vidi ispred, ali ne i iza sebe, gore ali ne i dole u isto vreme. U astralnom telu imamo, najednom, vidno polje više od 360 stepeni. To se zove sferična vizija. Na početku, za vreme astralne projekcije, navika nas prisiljava da fokusiramo našu pažnju u jednom pravcu, tamo gde osećamo da je prednji deo našeg vidnog polja. Pogled napred, nazad, gore, dole, je još uvek prisutan istovremeno, ali ne može biti asimiliran od strane našeg mozga tako brzo.
Ovo se kosi sa dugom navikom mozga da vidi frontalno. Sferična vizija je kao da se nalazite u jedinstvu sa jednim velikim okom sa mnogo faseta koje može da vidi u svim pravcima, gore, dole, levo, desno, napred, nazad i to sve u isto vreme!

U astralnom telu vi nemate nikakve fizičke organe, na primer, oči. Vi ste samo jedna nefizička tačka svesnosti koja pluta u prostoru. Gravitacija ne može da utiče na vas, kao ni ostali zakoni fizike. U ovom stanju ne postoji gore ili dole, napred ili nazad, levo ili desno. Postoji samo dugogodišnja navika da pokušate da nametnete ovu perspektivu za vreme astralne projekcije.
Važno je razumeti sferičnu viziju, ako želite da budete u stanju da delujete na kompetentan način na astralu. Ovo je posebno važno kada se projektujete u realnom vremenu, blizu fizičke dimenzije. Sferična vizija će vam često prouzročiti da mislite da ste u dimenziji slike u ogledalu, ili u obrnutoj kopiji stvarnosti.

U izvesnom trenutku za vreme astralne projekcije ako postanete dezorijentisani i vaša tačka gledišta postane drugačija od normalne, vi ste u stvari rotirali i stavili sve naglavačke bez razmišljanja. To je prevarilo vaš podsvesni um.

Pošto na astralu nemate fizičko telo, ako želite da pogledate nazad, levo ili desno vi ne morate da se okrećete ili uopšte da se pomerite. Samo promenite svoju tačku gledišta prema nazad. Ako se ovo uradi bez pomeranja, dolazi do efekta ogledala, kao da gledate u ogledalo da biste videli nazad, dok levo i desno menjaju mesto.

Ako ste razumeli ovu sferičnu viziju i desi vam se da se nađete u ovom okrenutom stanju za vreme astralne projekcije, to za vas neće više biti problem. Uzećete to u obzir i nastaviti da funkcionišete normalno.

Za vreme projekcije sve što vidite dok ste u astralnoj dimenziji je direktno vidljivo umom. Za podsvesni um je jednostavna stvar da obrne ili iskrivi vašu svesnu percepciju stvarnosti.izvor

______________________________________________
Žao mi je što sam prema nekim osobama bila loša - Da mogu vratiti vreme bila bih još gora!
Nazad na vrh Ići dole
http://dark.forumsc.net
radioaktivna
Administrator
Administrator
avatar

Ženski Broj poruka : 9209
Datum upisa : 17.03.2011
Godina : 118
Lokacija : zvezdana prašina

PočaljiNaslov: Re: Astralna projekcija   Sub Avg 27, 2011 4:37 pm

Podsvesni um ima daleko veće sposobnosti vizuelizacije nego svesni um. To je kao da upoređujete kompjuter sa dečjim digitronom. U astralnim svetovima za vreme svesne astralne projekcije, ili lucidnog sna, kada je svesni um budan, ove razlike mogu da naprave konfuziju. Podsvesni um biva iza površine za vreme astralne projekcije. Njegove kreativne snage
teže da izađu napolje, da stvaraju i to će i učiniti kada im se ukaže i najmanja prilika. Razlika u kreativnoj snazi kombinovana sa dugogodišnjom navikom normalne frontalne vizije se naziva “Efektom Alise u Zemlji Čuda”.

Pre nego što objasnimo efekat Alise u Zemlji Čuda, sumiraćemo utvrđene činjenice koje zbunjuju:
Neverovatna kreativna snaga podsvesnog uma
Slaba kreativna snaga svesnog uma
Osetljivost astralne materije na misao
Sferična vizija
Obrtanje čula sa levog na desno.


izvor

______________________________________________
Žao mi je što sam prema nekim osobama bila loša - Da mogu vratiti vreme bila bih još gora!
Nazad na vrh Ići dole
http://dark.forumsc.net
Sponsored content
PočaljiNaslov: Re: Astralna projekcija   

Nazad na vrh Ići dole
 
Astralna projekcija
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
The Dark Side of the Moon :: Van Kategorije :: Dosije X :: Parapsihologija-
Skoči na: