Zadnje teme | » Predstavljanje vaših sajtovaPon Jun 22, 2015 1:28 am od Ana81» Priče za laku noć ;)Pon Jul 28, 2014 5:53 pm od radioaktivna» Urbane legendePon Jul 28, 2014 5:50 pm od radioaktivna» Ljubavne asocijacijeNed Feb 09, 2014 4:57 pm od maja» AsocijacijeNed Feb 09, 2014 4:57 pm od maja» KaladontNed Feb 09, 2014 4:56 pm od maja» Kaladont imenaNed Feb 09, 2014 4:55 pm od maja» Najlepša rečNed Feb 09, 2014 4:55 pm od maja» Oceni avatar..Ned Feb 09, 2014 4:54 pm od maja» Brojimo po 1 pa dokle stignemo....Ned Feb 09, 2014 4:54 pm od maja» Brojanje u slikamaPet Sep 13, 2013 7:37 pm od Hanna..» RČet Jan 31, 2013 5:15 pm od Flanders» Koje su boje Vaše oči?Sub Jan 26, 2013 2:35 am od vanja» Trenutno slušam...Uto Jan 08, 2013 1:13 am od Kaktussic» Ja sam zadnja...Sre Dec 26, 2012 1:31 pm od maja |
|
| Bijelo Dugme | |
| | Autor | Poruka |
---|
radioaktivna Administrator
Broj poruka : 9209 Datum upisa : 17.03.2011 Godina : 124 Lokacija : zvezdana prašina
| Naslov: Bijelo Dugme Ned Maj 15, 2011 7:40 pm | |
| Sanjao sam nocas da te nemam
Sanjao sam nocas da te nemam da lezim budan na postelji od snijega i tiho, tiho neka druga zena moje ime doziva kroz noc ruzan san
Vidio sam u snu ljiljan bijeli crne konje i svatove bez pjesme i tiho bez glasa odlaze nekud neki dragi ljudi gdje, a gdje ruzan san
Hej noci stani zora nek' svane (2x)
Ref.
Hej noci stani zora nek' svane (2x)
Vidio sam u snu ljiljan bijeli crne konje i svatove bez pjesme i tiho bez glasa odlaze nekud neki dragi ljudi gdje, a gdje ruzan san
Hej noci stani zora nek' svane neka zora svane
Hej noci stani zora nek' svane neka zora svane | |
| | | radioaktivna Administrator
Broj poruka : 9209 Datum upisa : 17.03.2011 Godina : 124 Lokacija : zvezdana prašina
| Naslov: Re: Bijelo Dugme Ned Maj 15, 2011 7:40 pm | |
| Pristao sam bicu sve sto hoce
Pristao sam bicu sve sto hoce Evo prodajem dusu vragu svome I ostacu samo crna tacka Poslije ove igre kad me slome Kad me mirno slome Pristao sam bicu sve sto hoce La la la la la la la la la la
Mislio sam da se zvijeri boje Ove vatre koja trag mi prati I to sam mislio A sad nosim kako mi ga skroje Po meni se nista nece zvati Po meni se nista nece zvati
Zablude sam, evo, prestao da brojim Nemam kome da se vratim kuci Dokle pjevam dotle i postojim Prijatelji bivsi, prijatelji buduci Pamtite me po pjesmama mojim Pamtite me po pjesmama mojim | |
| Naslov: Re: Bijelo Dugme Ned Maj 15, 2011 7:40 pm | |
| Ne gledaj me tako i ne ljubi me vise
Ne gledaj me tako nocas jer u srcu tvoju ljubav slutim ne gledaj me jer muzika svira reci cu ti stvari koje cutim i zato sklopi oci i ti jer i tvoje suze nisu iskrene kao nekad njene
Ja sam covjek bez snage da krene jos jednom ja sam sanjar sto je sanjao samo s jednom zenom
Ja sam kockar bez srece ja se bojim, ja te molim, idi sad i ne gledaj me tako i ne ljubi me vise
Ne nudi mi usne nocas pozeljet cu da me uvijek ljube ne govori tako lijepo ne vjerujem usnama kad gube
Lagale su drugog, lagat ce i mene kao nekad njene jer lagale su drugog, lagat ce i mene isto kao nekad njene | |
| Naslov: Re: Bijelo Dugme Ned Maj 15, 2011 7:41 pm | |
| Padaju zvjezde
Padaju zvjezde
Ona spava, luduje mjesec ona spava i smijesi se sutra putujem, pamti moje ime pozeli srecu i ne zaboravi me sanjaj, ne budi se jutro ionako pokvarit ce sve
Ona spava, sanja mene, ona spava Boze, cuvaj mi ovo pile ovu mrvu zlata i svile sanjaj, ne budi se jutro ionako pokvari sve
Ref. Padaju zvjezde za nju tu na mome jastuku tiho, tiho padaju zvijezde za nju ptice se gnijezde tu na mome jastuku tiho tiho
Padaju zvjezde Boze, cuvaj mi ovo pile ovu mrvu zlata i svile sanjaj, ne budi se | |
| Necu to nabrzaka
pjesma lazljiva ti nestrpljiva uvijek sam zurio al sad bih volio prvo tiho na uho saputati saputati
ne mora nam se zaboga sve odjednom desiti a sta saputati to ne trebaju ni ptice znati jer bi mogle propjevati
nek se ne trese ulica od praska tvoga poljupca nek se ne trese ulica od praska tvoga poljupca
odmori odusi kosulje osusi i jopet
rijeka duboka planina visoka vidim otprve mrstis obrve i ono cemo raditi al sladje je odgoditi | |
| Lazes
Lazes zlato, lazes duso lazes vjestice lazes tvojim slatkim jezikom kurve svetice
Medeno, sve mednije kobno k'o sto niko nikog lagao nije
Postoji milion nacina da te ostavim ali ne postoji nijedan da te prebolim
Ja sam crn sedef za tvoje uho ja sam ludak od marcipana, duso
Ref. O, bit ce mi zao bice meni zao, zao uzet ce je drugi uzet ce je moja biti nece
Pjevaj, tuga je iznad tebe pjevaj, Bog je danas na tvojoj strani golube
Ref.
Lazes zlato, lazes duso lazes vjestice | |
| Naslov: Re: Bijelo Dugme Ned Maj 15, 2011 7:42 pm | |
| Kad zaboravis juli
kad zaboravis juli i kad sve se desi i prodje tada bih da te sretnem i neces srecna biti slutim jer su andjeli i djavli i narcis i grijeh potrebni za smijeh
kad zaboravis juli tek tad neki hotel neki grad pricat ces kao nekad jer kad me ne bude tek tada ces znat da su i hljeb i vino i noc i dan potrebni za san
reci ces sve ide reci ces a lagat ces
kasno je sad kasno za sve nemam volje a nemam ni snage da se mijenjam | |
| Naslov: Re: Bijelo Dugme Ned Maj 15, 2011 7:42 pm | |
| Meni se ne spava
Doj do vece do vece siznut cu
Evo svisnut cu eksplodirat cu sto te nema duga noc
Duga noc hladna zima depresivna sto te nema
Mirise snijeg mirise nocas umrijecu
Evo, evo vristat cu nocas abortirat cu sto te nema
Javi se tesko mi je lose mi je sto te nema
Mirise snijeg mirise nocas umrijecu
Ref. 2x Meni se ne spava ne budi blesava dodji mi do vece ne budi govece doj do vece, do vece
Javi se tesko mi je lose mi je sto te nema
Duga noc hladna zima depresivna sto te nema
Mirise snijeg mirise nocas umrijecu | |
| Naslov: Re: Bijelo Dugme Ned Maj 15, 2011 7:43 pm | |
| A i ti me iznevjeri
Ti, nisi ti vise i sto mi je najbolnije nikom na svijetu kao meni nije liju mi teske novembarske kise a ti ne pitas kako mi je jer ti, nisi ti vise
Kazu, da me varas kazu, da me ostavljas kazu mi da si zavoljela drugog i da ti nista moje drago nije a ti ne pitas kako mi je
Ref. Godine prolaze laste mi ne dolaze ne mirisu mi zumbuli a i ti me iznevjeri
Ti, nisi ti vise i sto mi je najbolnije kazu mi da si zavoljela drugog i da ti nista moje drago nije a ti ne pitas kako mi je
Ref.
Laste mi ne dolaze ne mirisu mi zumbuli a i ti me iznevjeri
| |
| Ne Spavaj Mala Moja Muzika Dok Svira
ne spavaj mala moja muzika dok svira jedan ludi ritam nikom ne da mira mama je legla i odavno spava niko nece znati da si bila s nama cekat cu te jos trenutak mala moja onda odoh plesat sam onda odoh plesat sam budi se svi te zovu muzika se cuje zaigrajmo skupa cijelo drustvo tu je tata spava svuda vec je tama niko nece znati da si bila s nama cekat cu te jos trenutak duso moja onda odoh plesat sam onda odoh plesat sam jer to je mala moja rock'n'roll rock'n'roll rock'n'roll ... mala to je rock | |
| Ako Ima Boga
negdje u tvome adresaru pod slovom B je moje ime prekrizi ga nocas i stavi krst pepela i krst tisine ako ima Boga sto zima a nijedno ljeto poneka mrvica sa tvog stola a nikad niko nije ceko kao sto cekah ja do bola ako ima Boga moji drugovi odavno kuce imaju samo moja kuca je bez krova prokleta bit ces o ako ima Boga u paklu gorit ces sanjao sam e kako ulazis u moju pjesmu ulazis prosto ko u svoju bastu pod pazuh dolijecu ti lastavice ja pjevam bijela mi krila rastu a vise me ne boli sanjao sam e kako s andjelima jedes tresnje i kako andjeli na mene lice i kako sapucem u tvoje krilo radjaj mi djecu kao kolacice a vise me ne boli
| |
| Ima neka tajna veza
Ima neka tajna veza za sve ljude zakon krut njome covjek sebe veze kada bira neki put
Sidro koje ladju cuva da ne bude buri plijen tone skupa sa tom ladjom jer je ono dio nje
Ref. Ima neka tajna veza tajna veza za sve nas ima neka tajna veza tajna veza za sve nas | |
| Naslov: Re: Bijelo Dugme Ned Maj 15, 2011 7:44 pm | |
| Djurdjevdan
Proljece na moje rame slijece djurdjevak zeleni djurdjevak zeleni svima osim meni
Drumovi odose, a ja osta nema zvijezde Danice nema zvijezde Danice moje saputnice
Ej, kome sada moja draga na djurdjevak mirise na djurdjevak mirise meni nikad vise
Ref. 2x E, evo zore, evo zore Bogu da se pomolim evo zore, evo zore ej, Djurdjevdan je a ja nisam s onom koju volim
Njeno ime neka se spominje svakog drugog dana svakog drugog dana osim Djurdjevdana
Ref. 2x
A ja nisam s onom koju volim (2x)
| |
| Bitanga i princeza
Luda noc, ja sam momak na losem glasu u ovom gradu a ko si ti, a ona kaze, luda noc ja sam bila mamina princeza sve do sad
I sta mi bi al' tebe traze, ponoc je vec tebe traze, sta ce tata rec' bitanga i princeza par, ne ide to
Svice dan ja sam momak na losem glasu u ovom gradu, sad moras poc' a ona kaze, ma, ne trebam jos bi malo bila s tobom bas si dobar, jos jednu noc ali tebe traze, jutro je vec, tebe traze, sta ce tata rec' bitanga i princeza par, ne ide to
Rek'o sam joj da sam sit i princeza i svih drugih prevarenih zena, a i nje rek'o sam joj da cu otic' otic' iz ovog smijesnog grada i da me pusti da spavam | |
| Lipe Cvatu
Ljeto ide kako si mi ti gdje si, s kim si, da mi je znati ko li mi te ugrijao dok je zimus snijeg padao ko li mi te ljubio, grom ga ubio
Bas me briga gdje si otisla ravna ti je Jugoslavija bas me briga nisi dijete sve u korist tvoje stete samo tvoje ali moje, srce boluje
Ref. Lipe cvatu sve je isto ko i lani hej samo, srce moje i srce tvoje u ljubavi vise ne stoje
Zaklinjem se dusom i Bogom krvi mojom plavom seljackom kunem ti se i umrijet cu ali ja te trazit necu necu, necu a umrijet cu a umrijet cu
Ref. 2x | |
| Naslov: Re: Bijelo Dugme Ned Maj 15, 2011 7:45 pm | |
| Hajdemo u planine
‘Ajmo curice, ‘ajmo djecaci, Studenti i djaci, milicajci, Da, da, da
Jedva cekam da se svrsi ljeto, Dosta mi je vrele klime Zbogom more, zbogom more, Odoh u planine A ona voli ljeto jer se tada nose Ljetne haljinice Svaki dzukac vidi noge moje curice
Hajdemo u planine jer tamo nema zime Hajdemo u planine, jer tamo, Jer tamo nema zime Ojdada ojda ojda ojda ojda, Ojdada ojda ojda ojda da Oioioioioioiiiiii ojda ojda da
Opleti salove, sarene kapice, Tople dzempere I vunene rukavice, Da, da, da ‘Ajmo decki zivo, zivo
Svako zivo bice voli sunce Na moru kraj Save Meni ga je licno, meni ga je Licno dosta preko glave A ona voli sunce jer se tada Nose tanke majicice Svaki dzukac vidi dude Moje curice
Hajdemo u planine, jer tamo nema zime...
Skijanje se brzo uci, ko je Blesav da sjedi kuci, Da, da, da ‘Ajmo curice, zivo, zivo
Na vrh mi je glave i kupanja, Suncanja gnjavaze Sacuvaj me Boze, sacuvaj me Boze, Narocito plaze A ona voli plazu jer se tada Nose malene gacice Svaki dzukac vidi guzu moje curice
Hajdemo u planine, jer tamo, Jer tamo nema zime...
Nikom nije ljepse neg’ je nam’, Samo da je 'vako Svaki dan, Da, da, da Nikom nije ljepse neg’ je nam’, Samo da je 'vako Svaki dan ‘Ajmo curice, ‘ajmo djecaci studenti I djaci, milicajci Da, da, da, da, Da, da, da | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Bijelo Dugme | |
| |
| | | | Bijelo Dugme | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |