| Željko KrznariĆ | |
|
|
Autor | Poruka |
---|
radioaktivna Administrator
Broj poruka : 9209 Datum upisa : 17.03.2011 Godina : 124 Lokacija : zvezdana prašina
| Naslov: Željko KrznariĆ Sre Maj 25, 2011 8:46 pm | |
| Ako se nikad nismo voljeli onda je uzalud ovo bijelo jutro na mom licu ova kisa u prvoj slici budjenja i pjesma koja ostaje u srcu zauvijek
ako se nikad nismo voljeli onda je cudno to zbivanje zivota u magli i sjenama dana prevarenih ali ja vjerujem tebi i kad ne postojis i kad te nema u knjigama kad se u tvojim umornim ocima stisaju bitke i sve postane zaborav i kad ti vjerujem onda znam da ono sto smo zivjeli jedino ljubav moze znaciti
Poslednji izmenio Sunčev cvet dana Sre Maj 25, 2011 8:55 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
|
| |
Broj poruka : 9209 Datum upisa : 17.03.2011 Godina : 124 Lokacija : zvezdana prašina
| Naslov: Re: Željko KrznariĆ Sre Maj 25, 2011 8:47 pm | |
| Šta ti nedostaje noćas mislim osim mene jer drugo je sve u redu drugo nije važno u ovoj noći jer zvijezde će ionako padati i ovdje i na zapadnim i istočnim obalama mene nešto drugo zanima mene zanima što da učinim s ovim depresivnim magnetskim poljem i kako da umaknem nepovoljnim strujanjima vjetrova s juga koji u tvom srcu stvaraju zrakoprazne prostore što ti nedostaje noćas osim kucanja sata mislim osim mene jer sve drugo nije more koje se pjeni nije to šlag na sve posebno na ono što me dovodi do ludila pazi jutra će svejedno dolaziti bez obzira na naša stanja ali mene nešto drugo zanima meni to što me ubija može biti slatko i suzama razmazano lice može i to a to što ne možeš pogledati u oči nikom hajde molim te ti baš kao neko dijete uživaš u svemu što ne možeš promijeniti ma priznaj da ti ja najviše nedostajem. | |
|
| |
| Naslov: Re: Željko KrznariĆ Sre Maj 25, 2011 8:52 pm | |
| Umro sam, a ti mi oprosti što sam tako žureći zaboravio ruku da ti stisnem... i poljubim te onako kako sam to uvijek činio odlazeći...
Oprosti mi što sam proljeće jedno zauvijek u sebi odnio. Ali sjeti se ostale su pjesme u desnoj ladici neuredno složene... Snaći ćeš se... iz njih naprosto ljubav izbija. Te pjesme... to sam ti sad ja.
Oprosti mi nije bilo vremena za opraštanje suviše smo se voljeli da bi mogli nešto drugo. Tako žureći nisam ni pomislio da ćeš biti tužna zbog svega i sad mi je žao zbog te praznine koja nas dijeli zbog toga što će nas jednu vječnost zvijezde razdvajati i što više neću moći usne da ti dodirnem... | |
|
| |
| Naslov: Re: Željko KrznariĆ Sre Maj 25, 2011 8:53 pm | |
| Ne govorim ti bas u zadnje vrijeme da te volim i ne gasim ti svjetlo u ocima prije spavanja ne govorim ti nesto njezno i ne grlim ti dusu ali ovo ti moram reci previse je gorkog i ljudi su grubi pa ako i ne govorim jos uvijek te ono najljepse u meni voli i ljubi
| |
|
| |
| Naslov: Re: Željko KrznariĆ Sre Maj 25, 2011 8:53 pm | |
| Ne diraj moje godine
Ne diraj moje godine ne igraj se mojim rukama ostavi moje usne... Najbolje bi bilo za tebe da odeš da otvoriš vrata ostaviš tu kafu koju pijemo zaklopiš knjigu i pokupiš tih svojih deset sličica iz raznih razdoblja tvoga života. Zasto me gledaš tako bezobrazno tako toplo i nemirno tebi ću, evo, samo tebi ću otkriti tajnu jer te želim spasiti od sebe i tuge ja sam rođen u godini loše berbe i što možeš od mene dobiti samo suzu na kraju. Zato ti kažem pokupi sve te tvoje nežnosti skini poljupce sa mojih usana ne ostavljaj te mirise na jastuku jer tako te volim a rođen sam u godini loše berbe i znam da će sve to loše završiti... | |
|
| |
| Naslov: Re: Željko KrznariĆ Sre Maj 25, 2011 8:54 pm | |
| Iz kojeg si ti svijeta
iz kojeg si ti svijeta iz kojeg cvijeta dolazis zasto nisi kao i sve druge zene koje prodju kao sjene cija se ni imena ne pamte ciji se dodiri usana zaborave s prvim jutrom iz koje si ti ljubavi iz koje knjige iz kojeg romana kad mi tako bez ikakvog plana bez namjere srce lomis na dijelove i noci mi pretvaras u dane koja si ti zena kad mi pola zivota u tebe stane zbog koje zalim sve ovo sto prebrzo ide sto su jeseni blize i sto mi se suze vide prvi puta jedino si s neba mogla doci jer druge putove poznam i na njima sam s drugima bio sam iz kojeg si svijeta iz kojeg cvijeta nosis taj miris da te volim i nikad ne prebolim | |
|
| |
| Šta ti nedostaje noćas
Šta ti nedostaje noćas mislim osim mene jer drugo je sve u redu drugo nije važno u ovoj noći jer zvijezde će ionako padati i ovdje i na zapadnim i istočnim obalama mene nešto drugo zanima mene zanima što da učinim s ovim depresivnim magnetskim poljem i kako da umaknem nepovoljnim strujanjima vjetrova s juga koji u tvom srcu stvaraju zrakoprazne prostore što ti nedostaje noćas osim kucanja sata mislim osim mene jer sve drugo nije more koje se pjeni nije to šlag na sve posebno na ono što me dovodi do ludila pazi jutra će svejedno dolaziti bez obzira na naša stanja ali mene nešto drugo zanima meni to što me ubija može biti slatko i suzama razmazano lice može i to a to što ne možeš pogledati u oči nikom hajde molim te ti baš kao neko dijete uživaš u svemu što ne možeš promijeniti ma priznaj da ti ja najviše nedostajem... | |
|
| |
| Noćas te tugujem
Noćas te tugujem, najdraže moje, s nekim osjećajem daljine Jer nema nikoga ovdje kraj mene, i nitko da mi skine tu suzu sa obraza.
Noćas te tugujem.
A u istom smo gradu i iste brojimo minute. Samo što usne ne ljube i šute, samo što oči prosipaju sjaj U nekim drugim sobama, nekim drugim ljudima.
Noćas te tugujem i skitam.
Ne ljubim i pitam Što je tamo iza jutra, iza zagrebačke zime. Postoji li tamo još tvoje ime, kao što ti u meni postojiš I ova noć što miriše, po narančama s juga govori mi što je tuga.
Nisi daleko.
A čini mi se kao sto godina svjetlosti i tame, kao da se ljubav tamo topi, na plamenu svijeće.
I tugujem te noćas… I tugujem… I tugujem… | |
|
| |
| odlaziš
kažeš zauvijek uzimaš čak i onaj stari kaput koji je u ormaru visio iz čiste sentimentalnosti i rukavice između ostalog koje si nosila one hladne zime kada su ti samo oči bile tople ljubavi
ova godina je loše počela
ima u tome nešto što nećemo nikad razumjeti ima tako nekih tuga koje ne osjetiš i koje te zateknu pri buđenju
i sad ti odlaziš
nervozno pališ cigaretu okreni se još jednom i pogledaj me u oči pogledaj u budućnost koji gori negdje daleko i reci pošteno od srca
znaš i sama da takvih ljubavi nema na svijetu
i sad kada ideš izađi tiho na prstima pređi tih par koraka iz sadašnjosti
zaustavi vjetar
poneku sitnicu namjerno zaboravi da se možeš vratiti kad prođu godine i kad srce zbroji sve dobro i loše
odlaziš
čak i to činiš na svoj profinjeni način u sobi tišina samo neka pjesma na radiu dopola izgorjela svijeća vani prve pahulje snijega
kraj kakav sam već negdje čitao u romanima
blesav i nepotreban
ubitačan kraj koji ostavlja tragove
godina će biti loša.. | |
|
| |
| Naslov: Re: Željko KrznariĆ Sre Maj 25, 2011 8:56 pm | |
| | |
|
| |
| Naslov: Re: Željko KrznariĆ Sre Maj 25, 2011 8:56 pm | |
| Ako mi odemo preko neba što ćeš s ovim pjesmama koje sam ti pisao kad sam od tebe daleko disao što ćeš s usnama punim mojih poljubaca i tko će tamo na Trešnjevci biti od nas tužniji Ako mi odemo jedna tajna će u tugi nestati i pogledi će prestati vlakove ćemo pratiti a sami se nikada nećemo vratiti jer ako odemo preko neba nitko neće znati što nama treba. | |
|
| |
| Naslov: Re: Željko KrznariĆ Sre Maj 25, 2011 8:57 pm | |
| Kome da pričam ljubavi moja kako te volim kako me ljubiš i kako mi nedostaješ kome da otkrijem tugu kad ja nemam nikog na svijetu a sve mi tvoje u očima živi tvoja soba usne premazane medom naše jedino zajedničko buđenje naši susreti kome da ja pričam o tebi da razbijem suzu na tisuću komada da me netko shvati kome da tvoje ruke opišem kad nisam s tobom a s tobom dišem. | |
|
| |
| Naslov: Re: Željko KrznariĆ Sre Maj 25, 2011 8:58 pm | |
| Imaš u sebi nešto što ja nemam Imaš u sebi nešto što ja nemam imaš mudrost koja te čini ženom oblak koji te plaši sjenom a ipak ti si ta obala kojoj može prići moja lađa umorna i potrganih jedara imaš u sebi i dio mog djetinjstva mada ti se čini sasvim različito jer pamtiš jer ti i sada zvuk zvona topi dušu od stoljetnih zima imaš ti imaš neku tajanstvenu misao ruke koje obgrle cijeli svijet i dlanove na kojima raste plima u tebi je i moj dio tuge nemir onih koji sanjaju mirno bujica kojoj tek tvoja duša znači kraj i putovala si tako životom neprestano uz mene a da me nisi ni vidjela ni osjetila tek si prepoznala zatvorenim očima ovaj dio neba koji tek treba posuti zvijezdama | |
|
| |
| Naslov: Re: Željko KrznariĆ Sre Maj 25, 2011 8:59 pm | |
| Tko ima pravo na rastanke Sastanke tajne zagrljaje Malo tuge i suze uostalom Nama se sve čini Da su prozori u tami nalik na oči Koje prekrivene bdiju Da i poslije zadnje predstave Kad korakom lagano udišemo zrak Prorijeđen i lak Ja te ljubim neoprostivo te grlim Nestrpljivo prste vučem po tvome vratu Tko ima pravo na ovo ako nas dvoje nemamo Kad se srce stisne pokislo na pravom putu Naših želja jakih i povoljnog vjetra Koje ti okreće grudi u mom smjeru Tko bi ako ne mi S pravom na snove S pravom na zvijezdu bar jednu Na sebe oslonjeni Dovoljni za topli uzdah Usnama priljubljeni Tko bi ako ne mi Ljubavi rekli Dobro došla Imaš one treptaje godina prošlih Kad smo sami svijetom plovili Imaš naše zamagljene prozore Ranim jutrima topljene dahom Tko još može osim nas dvoje Biti ispunjen strahom da sve ne padne U ponore da se sruši Jer mi smo bolesni bili i očajni I sami se budili Za sreću smo dva života nudili Od mirisa kave oblake sanjali Jer mi smo bolesni bili i očajni Oblačili snove svilene i meke Izmišljali zemljopise srca brdovite Pod naletima tuge nove smo tuge pronalazili I gdje god se mislima sreli Gdje god smo bili To smo rukama gradili i srcem pečatili Da se naslonimo jedno na drugo Da grlimo jednom što nam je drago Uđi i zatvori vrata Ključeve baci na dno najdubljih mora I pogledaj kako nam kroz prste Putuje naša prva zora Naša ljubav koja se ne odvaja Od zlatnih okvira Pogledaj je toplim pogledom Svojim željama je takni Naša ljubav rođena i nježna Od svih je Od svega je Srcem na nas pomakni | |
|
| |
| Naslov: Re: Željko KrznariĆ Sre Maj 25, 2011 9:01 pm | |
| Tko ima pravo na rastanke Sastanke tajne zagrljaje Malo tuge i suze uostalom Nama se sve čini Da su prozori u tami nalik na oči Koje prekrivene bdiju Da i poslije zadnje predstave Kad korakom lagano udišemo zrak Prorijeđen i lak Ja te ljubim neoprostivo te grlim Nestrpljivo prste vučem po tvome vratu Tko ima pravo na ovo ako nas dvoje nemamo Kad se srce stisne pokislo na pravom putu Naših želja jakih i povoljnog vjetra Koje ti okreće grudi u mom smjeru Tko bi ako ne mi S pravom na snove S pravom na zvijezdu bar jednu Na sebe oslonjeni Dovoljni za topli uzdah Usnama priljubljeni Tko bi ako ne mi Ljubavi rekli Dobro došla Imaš one treptaje godina prošlih Kad smo sami svijetom plovili Imaš naše zamagljene prozore Ranim jutrima topljene dahom Tko još može osim nas dvoje Biti ispunjen strahom da sve ne padne U ponore da se sruši Jer mi smo bolesni bili i očajni I sami se budili Za sreću smo dva života nudili Od mirisa kave oblake sanjali Jer mi smo bolesni bili i očajni Oblačili snove svilene i meke Izmišljali zemljopise srca brdovite Pod naletima tuge nove smo tuge pronalazili I gdje god se mislima sreli Gdje god smo bili To smo rukama gradili i srcem pečatili Da se naslonimo jedno na drugo Da grlimo jednom što nam je drago Uđi i zatvori vrata Ključeve baci na dno najdubljih mora I pogledaj kako nam kroz prste Putuje naša prva zora Naša ljubav koja se ne odvaja Od zlatnih okvira Pogledaj je toplim pogledom Svojim željama je takni Naša ljubav rođena i nježna Od svih je Od svega je Srcem na nas pomakni | |
|
| |
| Naslov: Re: Željko KrznariĆ Sre Maj 25, 2011 9:02 pm | |
| Sve što mi ostaje to je moje Srce veliko kao nebo i duboko kao more... ... Zamisli To je sve što staje a ja sam mislio da će mnogo više toga biti Čak ni svoju zvijezdu nemam, rijeka mi je odavno protekla Al ipak imam jedno veliko Srce i u njemu beskraj tuge Bijelu zoru, predivnu na dlanu ... Imam zaista mnogo Vjeruj mi, ne žalim... Za mnom sjaj ne blijedi | |
|
| |
| Naslov: Re: Željko KrznariĆ Sre Maj 25, 2011 9:03 pm | |
| Ako mi odemo preko neba što ćeš s ovim pjesmama koje sam ti pisao kad sam od tebe daleko disao što ćeš s usnama punim mojih poljubaca i tko će tamo na Trešnjevci biti od nas tužniji Ako mi odemo jedna tajna će u tugi nestati i pogledi će prestati vlakove ćemo pratiti a sami se nikada nećemo vratiti jer ako odemo preko neba nitko neće znati što nama treba. | |
|
| |
Hanna... VIP
Broj poruka : 1183 Datum upisa : 23.05.2011 Godina : 1834
| Naslov: Re: Željko KrznariĆ Sre Maj 25, 2011 9:08 pm | |
| Ne govorim ti baš u zadnje vrijeme da te volim i ne gasim ti svjetlo u očima prije spavanja. Ne govorim ti nešto nježno i ne grlim ti dušu, ali ovo ti moram reći - previše je gorkog i ljudi su grubi pa ako i ne govorim,
još uvijek te ono najljepše u meni voli i ljubi...
| |
|
| |
| Naslov: Re: Željko KrznariĆ Sub Avg 20, 2011 9:35 pm | |
| Nemoj
nikom nemoj tako ponuditi usne koje mirisu na jesen jer osetice neko kako moji poljupci jos traju i kako ti rukama struji ova jesen i zima nikome nemoj tako ponuditi usne jer znas da te u meni ima za pet stoleca i pet nedosanjanih proleca
nemoj ni to malo sjaja u ocima potrositi s nekim u nocima kad moja senka zaluta iznad oblaka pa ti na jastuk padne kao suza neka kap kise i ne reci nikad vise jer Bog ce znati i mozda hteti da me se zauvek tvoje srce seti
| |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Željko KrznariĆ | |
| |
|
| |
| Željko KrznariĆ | |
|