| Miloš Dopud | |
|
|
|
Autor | Poruka |
---|
radioaktivna Administrator
Broj poruka : 9209 Datum upisa : 17.03.2011 Godina : 124 Lokacija : zvezdana prašina
| Naslov: Re: Miloš Dopud Pet Avg 26, 2011 7:26 pm | |
| BUNA
Shvati ko te zajebava govoreci da je prava istina u onoj zori koja svice u pokori.
Spoznaj ko se s tobom sprda govoreci kako tvrda vjera vodi ka rjesenju za svu srecu u zivljenju.
Saznaj ko se s tobom ruga govoreci da je sluga bozji krajnji domet svega.
Pobuni se protiv njega dok ti crnu sudbu pise pa mu ne daj! ne daj vise!!! | |
|
| |
Broj poruka : 9209 Datum upisa : 17.03.2011 Godina : 124 Lokacija : zvezdana prašina
| RADANJE PSOVKE
I ne samo to sto tvrde da postoji jedan i jedini bog gospodar koji vlada svakim dahom ove vasione, nego tvrde da su svrstani u one
kojima je isti otkrio sve tajne o htijenjima svoje volje velicajne, pa su zato oni predstavnici toga jedinog i svetog daha bozanskoga,
a svi oni koji u to ne vjeruju bivaju izrodi, pa i zasluzuju ljute muke ovdje u ovome svijetu
i jos ljuce muke u vjecnosti. E, tu, kad razuman covjek tako nesto cuje kako da ne kresne! i da ne opsuje!!! | |
|
| |
| UKROCENA SLUTNJA
Kao opcinjena, pogled joj se koci dok svoje crveno izbecene oci upravlja ka vrelu sto vri u pomutnji. Al ja ne dam svojoj razjarenoj slutnji
da mi silnu snagu procerda na snove sto glase istinom sadasnjice ove, vec je, kao vrsni jahac, pun zestine, mamuzama ljutim sibam u slabine
i pritezem muski ovom svojom cvrstom ljevicom, dok desnom, ispruzenim prstom, siguran u sebe do znanja joj stavljam:
silna si ti slutnjo! ali ja upravljam! sa sudbinom ovog dolazeceg stiha: ajmo mila! ajmo! di-ha! di-ha! di-ha!!! | |
|
| |
| RASPUSTENA SLUTNJA
Stici cu te jednom u obliku nekom pozeljena zeno neljubljena joste i sve ces mi tada platiti lelekom: gnjecicu te zvijerski! bez trunka miloste!
Zelja mi za tobom takvu vatru radja da mi svaka pora u groznici gori a rima instinktom pjesnickim pogada da ce ovaj nemir kad-tad da mi stvori
priliku: kad budes jedan listak zuti sto je otpanuo negdje u dolini tada ces podamnom lagano venuti:
bicu jedan kamen! u jednoj lavini! Stici cu te jednom u obliku nekom i sve ces mi ovo platiti lelekom!!! | |
|
| |
| Naslov: Re: Miloš Dopud Pet Avg 26, 2011 7:27 pm | |
| JA O SVOJOJ RIMI
Nije, niti hoce postojati rima ravna ovim mojim socnim stihovima sto ih brusi vatra mog ognjenog pera do strukture onih najljepsih bisera
koji jedan s drugim u niz poredani bivaju tolike ljepote derdani da bi ona djeva dala sve sto ima za onaj trenutak da joj na grudima
zaiskre u svome velicajnom sjaju pa poleti u tom mocnom osjecaju stapanja sa ovim velicajnim trenom
koji biva plamen! nad svakim plamenom! I nije to samo zato sto su moje nego jace rime - stvarno ne postoje!!! | |
|
| |
| RADANJE SRECE
Da li smijes da zabijes noz u grudi toj zabludi
koja vapi da te "capi" i odnese u vir gdje se -
razum muti! Da li sluti tvoje bice
kako svice sreca tkana - iz tih rana!!! | |
|
| |
| BEZ I JEDNE RIJECI
Osjecas li kad me dodirujes draga kako raste ova moja muska snaga i kako iz ovog velicajnog cina progovara sama zivotna sustina -
bez i jedne rijeci! A sve nam je jasno kad se zaneseni izgubimo strasno jer kroz ovu vatru sto u nama gori sama srz zivota nepomutno zbori -
bez i jednog slova! I tako se blista ova nasa igra nevina i cista u kojoj nam zbilja nista nije strano
iako se zbiva - sasvim nepricano! I nista nju silnu ne moze da sprijeci da sve kaze jasno! bez i jedne rijeci!!!
| |
|
| |
| UZALUDNOST PRICE
Koliko god hoces ti mozes pricati, ali nikad slijepom neces ispricati sta je ono - plavo! Ma i ako hoces do posljednjeg trunka snage da "brboces"
ipak nikad neces ispricati gluvom treperenje tona, jer se samo uvom - prepoznaju zvuci! I pricaj sto duze, ali nikad neces miris one ruze
ispricati onom koji - njuha nema! I zato se ovdje postavlja dilema: ono sto ne znamo - jasno proistice -
ne mogu nam reci nikakove price! a o onom sto vec pouzdano znamo nemamo potrebe - da opet pricamo!!! | |
|
| |
| Naslov: Re: Miloš Dopud Pet Avg 26, 2011 7:28 pm | |
| BUDUCNOST PRICE
Nije moja zelja da prestanu price pa da covjek vise uopste ne srice ni jednoga glasa, no su moje zelje da rijecima vratim stabilne temelje
po prirodi stvari koji su im dani i iz kojih jesu tako pouzdani da - ni kada grunu najljuci orkani - glasovi ne mogu biti pocupani.
Nije moja zelja da nestanu price pa da covjek vise uopste ne srice, no je moja zelja da se rijeci vrate
putanji po kojoj SAMO ZVUCNO PRATE ODREDENU RADNJU - to je iskon glasa! U suprotnom prici stvarno nema spasa!!! | |
|
| |
| A NISAM UCIO
Ja sam se rodio a nisam ucio kako da se rodim. Pa ja ljubav vodim
bez trunke razuma. I bivam bez uma: rastem - instinktivno, opazam - naivno,
udisem - spontano, koracam - bukvalno... Ja sam se rodio
a nisam ucio kako da se rodim! i zivot da vodim!!! | |
|
| |
| BEZ IMALO SVIJESTI
I urlaju bijesno da su oni svjesno bice koje biva - svijescu! - nad sva ziva
bica ovog svijeta. Pa im onda smeta kada vide kako u prirodi lako
bez imalo - uma! prolista sva suma i kako se smjesti
bez imalo - svijesti! cvijece ispod kise - pa sve zamirise!!! | |
|
| |
| AJDE ´AMO
Ajde `amo da tjeramo sve do vraga i bestraga
ovu sinju prokletinju koju krijepe srdzbe slijepe
prema ovom covjekovom divnom htijenju
i zivljenju koje vodi - u prirodi!!! | |
|
| |
| ZA ZIVOTA
Sreca sto je ovo moje bice ima to je rima
koja javlja da ostavlja sve te lude predrasude
i pozdravlja igru slavlja sto se plete
iz palete tih krasota - za zivota!!! | |
|
| |
| KAO KOMETA
Ja sam onaj pjesnik i onaj poeta koji rimom hvata sve damare svijeta pa ih vjesto stavlja u okvir soneta da bi bili cisto jasni - kao meta! -
i onom najtupljem covjeku na svijetu. Ja cu tako sjajno u svome sonetu ispjevati jednu velicajnu metu da ce oni "umni" gledati poetu
kao najvecega izroda na svijetu. Ali sta mi mogu! Sta mogu sonetu kroz koji se vatre i orkani pletu
pa lici na onu zarenu kometu koja biva u svom velicajnom letu svijetlost koju vide - svi na ovom svijetu!!! | |
|
| |
| Naslov: Re: Miloš Dopud Pet Avg 26, 2011 7:29 pm | |
| OBLIK VASIONE
Ali ako prazan prostor ne postoji zakljucak iz toga slijedi - dragi moji - da je vasiona jedna tjelesina ovdje malo gruba, tamo opet fina;
jednim svojim dijelom zivotna i blaga, drugim opet ljuta poput samog vraga; ponegdje u cvatu, a ponegdje vene; neprestana borba; svjestlosti i sjene...
Ali posto prazan prostor ne postoji zakljucak iz toga slijedi - mili moji - da je vasiona jedna tjelesina
onakvih i samo onakvih oblina koje ce ti jasno pred ocima puci ako ih potrazis - sebe gledajuci!!! | |
|
| |
| SVE ZAVISI O TEBI
Niko ti na svijetu nece nista dati ako ne umijes i sam uzimati ono sto ti treba. Niti ce te htjeti na ovome svijetu iko razumjeti
ako mu se ne znas i sam nametnuti. Na ovom ces svijetu uvijek posrnuti ako ne umijes koracati vjesto. Ali ako ti se i dogodi nesto
lijepo, a da nisi ulozio truda, nemoj da te isto ubijedi u cuda, jer zaista nikad nista neces znati
ako ne umijes i sam prepoznati da sve u zivotu zavisi - o tebi! Eto, to je tako! pa se sada .ebi!!! | |
|
| |
| BIJEDNA MASTANJA
Ko zna, mozda neko samo sanja neke snove tamo u beskraju bez vremena, a mi samo kao sjena
glavinjamo tim snovima? Ko zna, mozda negdje ima jedna zemlja predaleka koja samo na nas ceka?
Ko zna, mozda jednom dani izdikaju razdragani pa procvjeta u proljece
zivot neke lude srece? Ko zna, mozda covjek shvati pa prestane - laprdati!!! | |
|
| |
| O BIBLIJI
Citam jednu knjigu ludu. Nailazim na osudu po kojoj je vjecno kriva ona dusa sto uziva
u ovome kratom trenu. Kazu da ce u plamenu vjecnom biti onaj koji ne vjeruje da su tvoji,
mucenice razapeti, puti sjajni i presveti. Zakljucujem da se sale,
jer ja smatram da budale - pjesnicke mi duse moje - bas tolike! ne postoje!!! | |
|
| |
| Naslov: Re: Miloš Dopud Pet Avg 26, 2011 7:30 pm | |
| E MOJ BATO
Svi bi, bato, htjeli da to tvoje bice vodi zice
takvim tokom da, cim okom... A ti ne daj nego gledaj
da se snades i pronades svoje bice,
pa da zice bude dicno - tvoje licno!!! | |
|
| |
| ISUS
Jadan bio pa smislio da postoje sile koje
zivot vode - van prirode! Bijedan bio pa rijesio
da izvede iz te bijede misli lude,
pa da bude: najvrijedniji! najbjedniji!!! | |
|
| |
| SULUDI UM
Taj suludi um - sto kudi svu ljepotu u zivotu
ovom sada, i napada sve te divne pozitivne
osjecaje koje daje krvca vrela
moga tijela, te je gusi - neka pusi!!! | |
|
| |
| SVETA PREVARA
Ni pet para svoga zara ne bi dao za podao
koncept svijeta koji sveta mudrost nudi. Toj zabludi
koja truje ne vjeruje vise niko.
I koliko dan da svane - nek propane!!! | |
|
| |
| LUDILO
Iz defekta intelekta rodeno je ovo sto je
danas vrijedno. I ni jedno drustvo nije nikad prije
bilo tako naopako kao ovo
Isusovo: zabludilo! u ludilo!!! | |
|
| |
| Naslov: Re: Miloš Dopud Pet Avg 26, 2011 7:31 pm | |
| LJEPOTA ZIVLJENJA
Ogromno je ovo moje silno htijenje da zivljenje
svoje shvatim i prihvatim ko najvece leglo srece
i ljepote. O zivote primitivni!
Sto su divni dani prosti! O radosti!!! | |
|
| |
| Naslov: Re: Miloš Dopud Pet Avg 26, 2011 7:31 pm | |
| EGO
Ego. To je ono sto je iskon tkao. Njim je dao
svakom sinu osobinu da mu prija dok razvija
njene drazi. Zato trazi od svog sina:
osobina tvoga lika - nek izdika!!! | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Miloš Dopud | |
| |
|