Zadnje teme | » Predstavljanje vaših sajtovaPon Jun 22, 2015 1:28 am od Ana81» Priče za laku noć ;)Pon Jul 28, 2014 5:53 pm od radioaktivna» Urbane legendePon Jul 28, 2014 5:50 pm od radioaktivna» Ljubavne asocijacijeNed Feb 09, 2014 4:57 pm od maja» AsocijacijeNed Feb 09, 2014 4:57 pm od maja» KaladontNed Feb 09, 2014 4:56 pm od maja» Kaladont imenaNed Feb 09, 2014 4:55 pm od maja» Najlepša rečNed Feb 09, 2014 4:55 pm od maja» Oceni avatar..Ned Feb 09, 2014 4:54 pm od maja» Brojimo po 1 pa dokle stignemo....Ned Feb 09, 2014 4:54 pm od maja» Brojanje u slikamaPet Sep 13, 2013 7:37 pm od Hanna..» RČet Jan 31, 2013 5:15 pm od Flanders» Koje su boje Vaše oči?Sub Jan 26, 2013 2:35 am od vanja» Trenutno slušam...Uto Jan 08, 2013 1:13 am od Kaktussic» Ja sam zadnja...Sre Dec 26, 2012 1:31 pm od maja |
|
| Žak Prever | |
| | Autor | Poruka |
---|
radioaktivna Administrator
Broj poruka : 9209 Datum upisa : 17.03.2011 Godina : 124 Lokacija : zvezdana prašina
| Naslov: Žak Prever Ned Okt 16, 2011 10:49 pm | |
| Oče naš na nebesi Ostani gde jesi A mi ćemo ostati na zemlji Koja je nekad baš lepa Sa tajnama Njujorka Sa tajnama Pariza Koje nisu ništa gore od tajni Svetog Trojstva Sa onim malim kanalom Urk Sa velikim Kineskim zidom Sa rečicom Morle Sa mentol bombonama Sa Velikim ili Tihim okeanom I sa ona dva bazena u Tiljerijama Sa dobrom i nevaljalom decom Sa drugih trista čuda Koja su tu Tek tako Razbacana Svakom nadohvat Što se i sama nekad čude što su tolika čuda Pa se prosto kriju K'o gola lepotica što ne sme da se pokaže Sa nepreglednim legijama Nedaća sveta Sa legionarima Sa mučiteljima Sa šefovima ovoga sveta Sa šefovima i njihovim blefovima Sa godišnjim dobima Sa godinama Sa divnim devojkama i matorim budalama Sa sirotinjom koja je hrana topovima. | |
| | | radioaktivna Administrator
Broj poruka : 9209 Datum upisa : 17.03.2011 Godina : 124 Lokacija : zvezdana prašina
| Naslov: Re: Žak Prever Ned Okt 16, 2011 10:49 pm | |
| Koji smo danas dan Mi smo svi dani Prijateljice moja Mi smo čitav život Ljubavi moja Mi se volimo i mi živimo A ne znamo šta je to život I ne znamo šta je to dan I ne znamo šta je to ljubav | |
| Naslov: Re: Žak Prever Ned Okt 16, 2011 10:50 pm | |
| Obletao je oko mene Za vreme mnogih meseca dana i časova I stavio je najzad ruku na moje grudi Nazivajući me svojim malim malim srcem Istrgao mi je obećanje K'o što se istrže cvet iz zemlje I zadržao ga u svome sećanju K'o što se čuva cvet u zimskoj bašti A ja Zaboravila sam na svoje obećanje I cvet je brzo svenuo Oči su mu se iskolačile Pogledao me je popreko I uvredio tesko A drugi je došao i nije mi ništa tražio Ali me je celu obuhvatio pogledom U času za njega bila sam naga Od glave do pete I kada me je svukao Dopustila sam mu da od mene čini šta hoće A nisam znala ni ko je on | |
| Poruka
Vrata koja je neko otvorio Vrata koja je neko zatvorio Stolica na koju je neko seo Mačka koju je neko pomilovao Voće koje je neko zagrizao Pismo koje je neko pročitao Stolica koju je neko oborio Vrata koja je neko otvorio Put po kome još neko trči Šuma kojom neko prolazi Reka u koju neko skače Bolnica u kojoj neko umire. | |
| Narandža na stolu Tvoja haljina na podu A ti u mojoj postelji Blagi poklon trenutka Svežina noći Toplota moga života | |
| Naslov: Re: Žak Prever Ned Okt 16, 2011 10:51 pm | |
| Jutarnji doručak
Sipao je kafu U šolju Sipao je mleko U šolju sa kafom Stavio je šećer u belu kafu Kašičicom je Promešao Popio belu kafu Bez i jedne reči Zapalio je Cigaretu Pravio kolute Od dima Otresao pepeo U pepeljaru Bez i jedne reči Ustao je I ne pogledavši me Stavio je Šešir na glavu I uzeo kišni ogrtač Jer je padala kiša A onda je otišao Po kiši Bez i jedne reči I ne pogledavši me Tada ja spustih Glavu u ruke I zaplakah. | |
| "Očaj je seo na klupu"
Na skveru na klupi Sedi čovek i zove vas kad prodjete Sa cvikerom u starom sivom odelu Sedi tu i puši kratku cigaru I zove vas kad prodjete Ili vam prosto mahne Ne treba ga gledati Ne treba ga slušati Samo proći Praviti se da ga ne primećujete Da ga ne čujete Ubrzati korak Ako ga pogledate Ako ga budete slušali Zovnuće vas i više ništa i niko Neće vas moći sprečiti da sednete kraj njega Onda će početi da vas gleda i da vam se smeši Vama je strašno teško Čovek medjutim nastavlja da vam se smeši Doslovno tako Što mu se više smešite sve više patite Strašno Što više patitite sve mu se vise smešite Beznadežno Sedite tako tu Ne mičući se Smešeći se na klupi Tu odmah kraj vas deca se igraju Prolaznici prolaze Mirno Ptice Napuštaju jedno drvo Zbog drugog I vi ostajete tu Na klupi A znate a znate Da više nikada nećete moći da se igrate Kao ta deca Znate da više nikada nećete moći da prodjete Mirno Kao ti prolaznici Da više nikada nećete moći da poletite Napuštajući jedno drvo zbog drugog Kao ptice. | |
| "Mačak i ptica"
Celo selo sa bolom sluša cijuk ranjene ptice. Beše to jedina ptica u selu i jedini mačak u selu koji je eto, na pola smaza. Ptica prestade da peva, mačak prestade da prede i da oblizuje brkove. Selo učini ptici velelepan pogreb. Mačak koji je takodje pozvan, gazi iza majušnog slamanog kovčega u kome počiva telo mrtve ptice. Devojčica nosi kovčeg ridajući neutešno. "Da sam znao da će te to toliko rastužiti", kaže joj mačak, "Smazao bih je celu... I onda bih ti ispričao da sam je video kako je odletela, odletela na kraj sveta daleko, daleeeko, tako daleko, da više ne može ni da se vrati. Ti ne bi osetila toliki bol već samo tugu i žaljenje." | |
| | | Doktor Zo VIP
Broj poruka : 535 Datum upisa : 03.10.2011 Godina : 34 Lokacija : Beograd/Smederevo
| | | | Doktor Zo VIP
Broj poruka : 535 Datum upisa : 03.10.2011 Godina : 34 Lokacija : Beograd/Smederevo
| | | | Sponsored content
| Naslov: Re: Žak Prever | |
| |
| | | | Žak Prever | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |