Zadnje teme | » Predstavljanje vaših sajtovaPon Jun 22, 2015 1:28 am od Ana81» Priče za laku noć ;)Pon Jul 28, 2014 5:53 pm od radioaktivna» Urbane legendePon Jul 28, 2014 5:50 pm od radioaktivna» Ljubavne asocijacijeNed Feb 09, 2014 4:57 pm od maja» AsocijacijeNed Feb 09, 2014 4:57 pm od maja» KaladontNed Feb 09, 2014 4:56 pm od maja» Kaladont imenaNed Feb 09, 2014 4:55 pm od maja» Najlepša rečNed Feb 09, 2014 4:55 pm od maja» Oceni avatar..Ned Feb 09, 2014 4:54 pm od maja» Brojimo po 1 pa dokle stignemo....Ned Feb 09, 2014 4:54 pm od maja» Brojanje u slikamaPet Sep 13, 2013 7:37 pm od Hanna..» RČet Jan 31, 2013 5:15 pm od Flanders» Koje su boje Vaše oči?Sub Jan 26, 2013 2:35 am od vanja» Trenutno slušam...Uto Jan 08, 2013 1:13 am od Kaktussic» Ja sam zadnja...Sre Dec 26, 2012 1:31 pm od maja |
|
| Najlepše ljubavne pesme nepoznatih | |
| | |
Autor | Poruka |
---|
radioaktivna Administrator
Broj poruka : 9209 Datum upisa : 17.03.2011 Godina : 124 Lokacija : zvezdana prašina
| Naslov: Re: Najlepše ljubavne pesme nepoznatih Sub Jun 04, 2011 6:43 pm | |
| JEDNA SUZA
Ni od besa ni od jada Jedna suza ćuti zri Ni da kapne ni da svene Čednim žarom budi grudi Da udahnu da ožive Jutra siva dane setne
Jedna suza U noći se s tobom sretne U pesmu se preobrazi Pa poleti da odleti
Ni od tuge ni od straha Jedna suza vrati nam se Ni od slova ni od zlata Svetlim prahom teške kiše Sa postelje naše briše Da se zvezde ne ugase
Snežana Nikolić | |
| | | radioaktivna Administrator
Broj poruka : 9209 Datum upisa : 17.03.2011 Godina : 124 Lokacija : zvezdana prašina
| Naslov: Re: Najlepše ljubavne pesme nepoznatih Sub Jun 04, 2011 6:44 pm | |
| Znaš li gde sam video sjaj zelenih livada, srebrnu kišu i osmeh dobrih anđela?... Gde sam video suze, tople i meke kao dodir mesečine i čiste kao ledeni žubor, gore sa bregova?
Znaš li gde sam video šapat kako krilima crta u mraku ludilo moje? U čijim očima, mekim do bola, na kraju puta, svoje sam oči prepoznao?
O, seti se pesama ruskih cigana, ispuni srce mirisom poznatih mesta i osti ukus besanih noći, mila, svaki put kad mi se oči sklope u mraku i kad u molitvi usne mi pokreneš... ... imenom svojim. | |
| Naslov: Re: Najlepše ljubavne pesme nepoznatih Sub Jun 04, 2011 6:45 pm | |
| Zato što ne mogu da te dodirnem
Mesečina punog meseca Noćas nema nikakvog smisla
Osećam se kao pokisla Senica na pustom polju Kao lađa nasukana na kraj sveta
Tuga nadire u smetovima
Dva dlana kao dva šteneta Cvile u praznim džepovima Zato što ne mogu da te dodirnem.
Ljiljana Ninković - Mrgić | |
| Naslov: Re: Najlepše ljubavne pesme nepoznatih Sub Jun 04, 2011 6:45 pm | |
| Putokaz ka jednoj svjetlosti primio me pod ruku i tisuce malih, kristalnih dusa mi pokazao. A toplina sto me obuze i ispuni mi tijelo pretvori se u prasak suze iz mog oka, u oazu bozanstvenosti i snova i onda njezno, poput pera, spusti se na tvoje srce. Mogao bih reci ljubav ili samo izustiti tvoje ime, dok osjecam spokoj i nemir u istom i dok se pozudno hranim mislju o tebi. Udisem te umjesto zraka, u mjesavini demonske strasti poput pokore i njezne privrzenosti poput usuda. Milijun bljestavih kamencica netko baci i slucajno, eto, nadjoh se tu. | |
| Naslov: Re: Najlepše ljubavne pesme nepoznatih Pet Jul 08, 2011 7:32 pm | |
| ..Koraci...
hoćeš li ti? ili ću ipak ja… a da možda nakon svega ipak krenemo skupa… evo zakoračit ću sad hoćeš li i ti? ili ću ipak sama ja… a da kreneš prvi ti… korak manji pa veći… hoću li te moći pratiti? što bi se dogodilo kad bi skupa krenuli? iste stotinke korak pružili… u kojem smjeru bi krenuo…? nazad ili naprijed… zakoračao u prošlost, ili otplovio u budućnost… evo zakoračit ću sad hoćeš li i ti? ili ću ipak sama ja… iza sebe nemam ništa što vrijedi spomenuti… mene korak vodi naprijed, hoćeš li me pratiti? želiš li se vratiti i stara lica i osjećaje i ono što si nekad zvao srećom opet proživljavati… ja ti nudim, kreni sad… ajmo skupa zakoračiti… naprijed, brodom budućnosti…. gdje nas nitko neče pratiti… gdje nas nitko neće čekati… gdje skupa ćemo zalaske čekati… gdje nas nitko neće tražiti i ako želimo, bit ćemo pijani i zbunjeni do smrti… evo zakoračit ću sad hoćeš li i ti? ili ću ipak sama ja… | |
| ...da ta sudbina,daleka,pusta pusta,kao magla gusta.. ponekad se pitaMo sto li nam to zivot nosi... ali zivot prodje brzo kao vjetar u kosi...
zivot leti,nikad stati nece... sretan ce biti tko ce imati srece... puno ljudi nezna sto znaci voljeti, da saznas mora te srce mnogo boljeti...
i onda...onda dode vrijeme tvoje srece... mislis srce boljeti vise nece... volis nekoga srcem svim... a onda taj netko nestane kao dim...
patis,trpis,molis boga za svoju srecu... mislis vise nikada voljeti necu... ali na svakom kraju tunela dolazi svijetlost... zivot je dug,i treba proci njegov most...
za nasu patnju mislim da su nam svi krivi... ponekad pozelimo cak i da nismo zivi... ali postoji samo jedna istina.... nas zivot je takav to je nasa SUDBINA.... | |
| an za danom,iz noci u noc, cekam dragi kad ces mi doc. zelim vidjeti oci plave boje, i nasloniti glavu na grudi tvoje.
pozelim otici negdje daleko, ali da li bi me on ceko. da li bi me voljeo istom zari, ili bi u nasoj ljubavi nestalo te cari.
svake noci razmisljam o svemu, ali nemogu da promjenim temu. pa i ja sam ljudsko bice, on je moj problem i to se samo mene tice.
to sto ga volim,svi se cude, ali ja i dalje zelim da me njegove oci bude. jer bez njega srce me boli, shvatite ova mala ga iskreno voli... | |
| | | Hanna... VIP
Broj poruka : 1183 Datum upisa : 23.05.2011 Godina : 1834
| Naslov: Re: Najlepše ljubavne pesme nepoznatih Pon Jul 18, 2011 12:55 am | |
| Zamišljah te takvu kakvu te nikad ljubio nisam... A ljubio sam vjerovanja... uz sva ta sjetna otkrića u kojima se ljubav klanja moru suza neistinitih priča...
Zamišljah ljubav kakvu još nikad ne ljubih... A ljubio sam htjenja... I život za kojim tako žuđah preko tako oštrih misli preko tako krutog stjenja...
Zamišljah život kakvog želim živjeti i čuti... Bijahu sve to samo želje koje nitko i ne sluti... u ljubavi koja srce čupa i sreću sa mislima melje...
Al ne vidiš pritom kako lupa stvarni oblik jedne želje...
Zamišljah te takvu.....
| |
| Naslov: Re: Najlepše ljubavne pesme nepoznatih Sre Jul 20, 2011 6:31 pm | |
| Udji
kroz prozor
duse razbijene.
U jutra podmukla,
dane pracene.
U tmine
moje istine...
| |
| Razmisljam o tebi i srce mi obuzima neka neobjasnjiva tuga neka daleka ceznja i nedefinirani osjecaj Mislim o tebi, a pogled mi luta u neke daleke daljine u neke nejasne slutnje proslosti. Nebo me gleda i na tren zasja sunce ponosno i sjajno, a onda opet nestade.. Nebo je mutno i daleko, nedostupno i nepregledno Ima li na njemu mjesta za mene, ima li na njemu tragova moje patnje progutanih suza neizrecenih molbi... Prazna sam, ispunjena tek strahom od buducnosti, dalekih snova, neispunjenih zelja... Sve se gubi i nestaje i prestaje da traje, ono sto tek poceti je trebalo. Nejasna slika dalekih dana, bjezim pred istinom, koja sve vise steze obruc oko mene I opet se zamucuje kristalna slika buducih dana I opet mi nista nije jasno Nedorecene njeznosti, neprekidne zagonetke nerviraju me ljudi oko mene Pred ocima,u zraku, ocrtava se nejasna slika prepoznatljivog lika Usamljena travcica odolijeva vjetru Sjena mi mracna zasjeni oci Tiha je ceznja usamljene duse u ovo tiho zimsko popodne
| |
| Sanjaš li me noćas, Ljubičice? Da li ti se usne potajno smeše, dok ti na licu podrhtava mojih usana trag?
Da li te u snu dotakne moja želja da me jutro probudi tobom i osetiš li moje misli dok ih provlačim kroz tvoje prste?
A, moja noć... Previše je topla od snova sa tobom i previše kratka za sve snove o tebi. | |
| Naslov: Re: Najlepše ljubavne pesme nepoznatih Sre Jul 20, 2011 6:32 pm | |
| STRAH
Odlaziš i ne smem da priznam da se plašim, da umirem od straha, ustvari. Odlaziš i ne mogu te zaustaviti. Moja ljubav nema tu snagu iako bi mogla stenu razbiti, kišu osušiti, iako bi mogla život začeti! Odlaziš, sa mirisom moje kose na ruci. I sve što ti večeras rekoh dugo ćeš čuti u tami. I sve što od mene ponese još će ti drhtati u srcu, ali će tvoja ruka zagrliti nju i Mesečeva svetlost će obasjati vaša tela u trenu istine. Uzalud sve moje upućeno tebi i želja moja da ti život samo od sreće i snova bude satkan. Odlaziš i ne osećaš koliko se plašim da se nikada nećeš vratiti da ti obrišem suzu u oku, ispunim prazninu u srcu. Da li se ikada okreneš dok odlaziš? Osetiš li dubinu moje patnje i ovaj neopisivi strah koji me razdire? | |
| Naslov: Re: Najlepše ljubavne pesme nepoznatih Sre Jul 20, 2011 6:33 pm | |
| Čekam te...
Izdržaću i ovu noć bez tebe. I sačekaću sunce opet sama. Ti nećeš znati da jedna suza lagano klizi... Puštam je niz lice, preko usana, da hladna i gorka ostavi trag... Neću ti priznati da plačem. Voliš me samo kad se smejem... | |
| Naslov: Re: Najlepše ljubavne pesme nepoznatih Sre Jul 20, 2011 6:33 pm | |
| Poslednja suza...
Sinoć je još jedna suza kliznula niz moje lice... Ne više zbog tvojih neodziva, nedodira, ne zbog neverstva, već zbog grubosti kojom zasipaš moje najnežnije reči, koju provlačiš kroz moju kosu, kojom mi gasiš iskru u oku... Zbog izdaje beskrajne vere u tebe kao Dobro, u tebe kao Čoveka... Kliznula je niz lice, zastala na uglu usana, i lagano se slila niz vrat, niz grudi, tačno do srca... Poslednja. Za tobom. | |
| Naslov: Re: Najlepše ljubavne pesme nepoznatih Sre Jul 20, 2011 6:34 pm | |
| Meni su rijeci dovoljne i ljubav moja za tvoju slobodu u nocima mekim tek obrise cutim razigranih sjenki, tvojih misli glas
Meni su rijeci dovoljne i tisina tvoja sto srcem mi tuce ogoljene tajne pogledom pred zoru izgubljena strepnja pred ocima zmirka
Meni su rijeci dovoljne i daljina nasa sto blizinom zraci u trenutku ovom pripadas mi trajno na pucini nasoj valovima tkanoj
| |
| Naslov: Re: Najlepše ljubavne pesme nepoznatih Sre Jul 20, 2011 6:36 pm | |
| Volim onu vrstu slucajnosti Kada se nepoznati slucajno sretnu Kada duhovno bliski slucajno prsnu u smeh Kao penusavi svet talasa sto raskosno procveta i uvene
Volim onu vrstu slucajnosti Kada se na morskoj obali slucajno utisne stopala trag Kada u tudjini nenadano primim pismo Kao dva camca, jedan uz drugi a opet razdvojeni
Volim onu vrstu slucajnosti Koja te ne uzbudi, a opet te sentimentalnim ucini Ne trazim vecna pocela kao sto posle smiraja Sunca Mesec dolazi Zelim da se sve ocekivano desi Zelim da se po planu let odigra Ali koliko je samo ona neocekivana slucajnost Iz zivota izvrcala predivnih iskri. | |
| Naslov: Re: Najlepše ljubavne pesme nepoznatih Sre Jul 20, 2011 6:47 pm | |
| i to sam ja
rascupane duse netom iz sna dok odlazim a ne ide mi se gledala bih te satima dok spavas
i to sam ja
uplasena u suzama na tvojim vratima lupam da me u stan pustis pa ne pustis nikada vise pomislim to i ne kazem vise jer ne znam tise priznavati
da i to sam ja
onako jutarnje mekana dok cekam na svoje na pravdi Boga da mi pripadne
i to sam ja, kako bilo da bilo umjesto unaprijed hvala ja sam unaprijed tvoja
i to sam ja
dok me boli svasta nesto a jezik melje silne leksikone i udzbenike utaman
i to sam ja
i neka me jer
kako bilo da bilo ostaje mi uvijek tvoje srce
ovdje kod mene
na sigurnom
| |
| Naslov: Re: Najlepše ljubavne pesme nepoznatih Sre Jul 20, 2011 6:48 pm | |
| Dodji
Dodji! Soba je puna Tebe. Pun Tebe pogled što Te zalud traži. Zovu te svjetlost i mrak. Teško je ostati jak sam. Treba Te nemir da mi skineš svemir s prašnjave police šutnje.
Dodji! Sve što Ti nikada ne kazah možda Ti opet ne bih znao reci. Pruži mi ruke, obavij ih oko vrata, na oci stavi mi dlan. Šapci mi o proljecu, o mirisu višnjina cvijeta, o ljepoti (zaboravili smo diviti se njoj!) o dobroti (kako cudna, kako uzbudljiva rijec!) o radosti (kako je daleko sunce, kako je blizu mrak) o mladosti… (kako je težak i kako pun Tebe ovaj bez Tebe žalosni zrak.)
Dodji!
Enver Colakovic
| |
| Naslov: Re: Najlepše ljubavne pesme nepoznatih Sre Jul 20, 2011 6:49 pm | |
| Nocas evo opet Krisom gledam Tvoje svetle zene Sav car blagi Tvoje sene Nadvio se na me.
Nocas evo opet krisom Zelim tebe, Roj tvojih ljubavi Sto iz tebe lete; A kroz njih cu Provuci se znati Nit tvoje slabosti, Ja sad zelim naci. | |
| Naslov: Re: Najlepše ljubavne pesme nepoznatih Sre Jul 20, 2011 6:50 pm | |
| Obuci hrabrost
Obuci hrabrost, pusti da mirisi oblikuju tvoje ruke poželi me toliko da tvoji pokreti postanu moji, poželi me toliko da osetim tvoju maglu u svojoj glavi. Obuci hrabrost i pusti dodir, reči me ili rasplaču ili razljute. Zaboravi svoju prošlost moju prošlost. Ne razmišljaj o koraku napred. Obuci želju i dopusti da te imam bez pravila bez razmišljanja bez iskustva. Obuci hrabrost i budi prvi. | |
| Naslov: Re: Najlepše ljubavne pesme nepoznatih Sre Jul 20, 2011 6:50 pm | |
| Dodi nocas u moj san. Dodi nocas u moj san ti tamna sjeno izumrlih osjecnja, dalekih tragova dodi nocas bit cu tvoja krv, bit cu tvoj razobljeni leptir koji nema krila. Krila koja si oteo u traganju moci... Tvoja moc je oduzimanje moci drugima, pozuda za tobom izgara poput svjece dalekih plemenova u tisini. | |
| Naslov: Re: Najlepše ljubavne pesme nepoznatih Sre Jul 20, 2011 6:52 pm | |
| Trazio je dah Trazio je dodir Ali dodir nije bio suden.
Pogled je drhtao ruke su se tresle, Nije sudeno da se pogledi spoje u jednoj ravni,da dodir ozivi da noc prestane tajno jutro.
Nisi suden mojim ocima, mom poljubcu mom dodiru. Spoznavsi gorku istinu o nama...
| |
| | | Flanders VIP
Broj poruka : 334 Datum upisa : 06.06.2011 Godina : 32
| Naslov: Re: Najlepše ljubavne pesme nepoznatih Sre Jul 20, 2011 7:56 pm | |
| Zbogom
Pričaš o svojim željama, a želje su tvoje moj svaki dan, ti ne znaš ništa o snovima, a smeješ se izgubljenima. Žališ, sama za sobom žališ, zamišljena, maglenih očiju, i sa košavom u srcu, a nikad nećeš ni saznati, šta si to imala, šta si izgubila.
Ti ćutiš i gledaš daleko, i vidiš li tamo šta? Išta osim sebe same? Ima li sreće na kraju sna, ili je ostala samo neizgovorena reč koja optužuje. Hladna suza nikad sići neće, niz mramorno ti lice draga, niti dragom će te zvati, ikada, ikada...
Ne vidiš ti na sreću ništa, i zaplakati nećeš skoro, sve dok jednog tihog dana kroz knjige stranu ne vidiš strah, i negde u daljini tamo, čuješ uzdrhtali svoj dah. A onda, kad kasno bude, i kad odu drugi svi, shvatićeš možda, a možda i nećeš, da svi su te voleli...
Samo nikad volela nisi ti...
Autor : Nikola Bulj | |
| Naslov: Re: Najlepše ljubavne pesme nepoznatih Pon Avg 15, 2011 10:57 pm | |
| Ne pitaj me gdje su moja ljeta! Ni sam ne znam šta se desi s njima - Mladost planu k’o zlatna kometa, Samo bljesak osta pred očima. Sretno jato razdraganih dana, Dotače me krilima u letu… Odleprša mladost razdragana I ostavi uzdahe i sjetu. Zlatni sjaj se rasu nemilice, K’o vatromet najdivnijih boja I zapljusnu začuđeno lice, Što ostade puno nespokoja. | |
| | | Tornado VIP
Broj poruka : 1880 Datum upisa : 20.03.2011 Godina : 51
| Naslov: Re: Najlepše ljubavne pesme nepoznatih Pon Avg 15, 2011 11:06 pm | |
| Je li ovo ljubav, ili bolna jedna Potreba da ljubim? Ova želja plava, Je li želja srca moćnoga i čedna? Ili napor duše koja malaksava?
Je li ovo žena koju ljubim, zbilja? Il’ sen na prolasku preko moga puta, Tumaranje misli bez svesti i cilja, I sve delo jednog bolnoga minuta!
Ne znam; no na međi toga sna i jave, Vidim moje srce da čezne i pati. I suze kad dođu, rane zakrvave - Ja ni onda od tog ništa neću znati. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Najlepše ljubavne pesme nepoznatih | |
| |
| | | | Najlepše ljubavne pesme nepoznatih | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |